keuken

 

Gistermiddag op Uitnodiging van Rolf Craanen, na het Wijkmuseum geweest in de Sint Bonifaciusstraat 61, 3812 TD Amersfoort,

Je weet niet wat je ziet, je komt binnen in een halletje met links een kleine kamer helemaal vol met oude dingen, de woonkamer is ingericht in de jaren 50 60 stijl, zelf een draadoproep ontbreekt niet.

Een oude keuken met granieten aanrecht en natuurlijk een zand zeep soda rekje rekje, dan ga je de keuken uit en kom je in een moderne grote tentoonstelling ruimte ze hebben daarvoor de hele achtertuin gebruikt.

Rolf is een duizend poot, die man is drukker dan iemand die werkt, hij is ook een verwoed langeafstandloper hij heeft in kilometers al een paar keer de wereld rond gelopen en staat nu al op 165.000 kilometer.

Tevens is die fotograaf en kan die heel goed met de computer omgaan dat zie ik menig jonger iemand niet doen, ook doet die aan houtbewerken, vroeger heeft die gewerkt bij Achterbergh als stoffeerder.

Ook is Rolf de huismeester van het Wijkmuseum Soesterkwartier

Het is super gezellig in het wijkmuseum, ben er gaan zitten en heb in de diverse boeken gebladerd, tevens luisterde ik mee met de gesprekken, er kwam een Mevrouw die vroeger bij de Gemeente Reiniging heeft gewerkt, en na 21 november, is er een nieuwe tentoonstelling in het wijkmuseum o.a. over de gemeentereiniging, de mevrouw had een boekje 75 jaar gemeentereiniging, en een foto van de medewerkers in oude klederdracht van vroeger, dat boekje gaf ze in bruikleen aan het museum,
en die verhalen van de mensen, o daar heeft je oom gewerkt, en daar opa, heel leuk al die herinneringen

Heb stiekem mee gekeken in het boekje, en was er jaloers op denk daar kan je leuk foto’s uit halen, wie heeft dat boekje en mag ik het even lenen

Wijkmuseum Soesterkwartier is niet alleen voor mensen uit het Soesterkwartier iedereen die van oud Amersfoort houd kan daar terecht,
ze hebben leuke boeken te koop, een pracht van een plattegrond van Amersfoort hangt aan de muur, het is een pracht plek voor Fotografen.

Ook denk ik dat we een visitekaartje moeten maken van de Facebook groep en in het museum neer moeten leggen zo krijgen we nog meer leden.

Is er iemand die een mooi ontwerp kan maken ???

Bedankt Rolf Craanen, heb je het nog mee gekregen dat ik wel vrijwilliger wilt worden van het wijkmuseum ??

De Entree is gratis, maar er staat bij de deur een Pot voor een vrijwillige bijdrage, niet vergeten hé