Ik ben geboren in de Acaciastraat op nummer 12 op 11 november 1952 .

Als 4-jarige ging ik naar kleuterschool “Roodkapje” naast de Theo Thijssenschool en elke keer als wij buiten speelden keek ik naar de grote kinderen op het schoolplein, ik kon niet wachten tot ook ik daar zou spelen. Helaas ben ik in november geboren en ik was een beetje speelse leerling, zodat ik niet alvast in september naar de grote school kon maar een jaartje langer moest kleuteren. In dat jaar groeide ik enorm toe naar de grote school en had ik onbedoeld de eerste ervaring met spijbelen.

Op een dag ging ik naar school ( dat mocht in die tijd nog alleen op die leeftijd) maar ik was aan de vroege kant dus ging ik een beetje verveeld tegen de muur aanhangen (tegenwoordig ben je dan meteen een hangpeuter) toen alle kinderen er zo’n beetje aankwamen zat ik daar nog steeds en niemand vroeg of ik niet naar binnen moest. Ik weet zelfs nog wat ik toen dacht: “Ik ben al zo groot dat ik zelf mag weten of ik naar school ga”. Ik keek links en ik keek rechts maar er was niemand meer te bekennen. Toen de hoofdjuf de deur sloot vroeg ze me wel of ik niet naar binnen moest en mijn antwoord daarop was zonder twijfelen “Nee mijn broer gaat vandaag trouwen” waarop ze zei “ veel plezier hoor, tot morgen. Ik viel al snel door de mand omdat ik nodig naar de wc moest en het uit angst in mijn broek deed. Het was een feit. Ik moest naar huis en mijn moeder onder ogen zien waar ik vertelde dat ik niet naar binnen hoefde en daarmee was de kous af.

Achteraf bedacht ik mij dat niet alleen de leraren onverantwoordelijk reageerden maar ook de ouders en toen ik later zelf kinderen kreeg heb ik mijn moeder hierop aangesproken waarop ze zei dat ze altijd vertrouwen in mij had en altijd geloofde wat ik zei, even navragen vond ze niet nodig. “Bijna 4“ wat een vrijheid. (N.H.)