Themakamer

Home/Themakamer
Themakamer2023-06-03T22:18:28+02:00

Achter de museumwoning ligt een grote, lichte ruimte: de Themakamer.

In deze ruimte organiseert het wijkmuseum wisselende exposities, vaak met een thema dat aansluit bij de actualiteit. Daarnaast organiseren we in de Themakamer regelmatig lezingen en workshops over onderwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van het Soesterkwartier.

Nu te zien in de themakamer

Fotoexpositie Karin Riethoven – verlengd!

Label: , |0 Reacties

11 maart t/m 30 juni 2023

Bewoners van het Soesterkwartier vormen het thema van een door Karin Riethoven vervaardigd fotoboek over deze Amersfoortse wijk. Een selectie van de daarin opgenomen portretten en andere foto’s is te zien in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier

Nadat zij zes jaar geleden besloot verdieping in de fotografie te zoeken, volgde de in Leusden woonachtige Riethoven een opleiding aan de Amsterdamse Fotoacademie. Daar kreeg zij twee jaar geleden de opdracht tot het maken van een fotoserie, waarvoor zij uiteindelijk het Amersfoortse Soesterkwartier koos.

Dat leidde uiteindelijk tot een serie van om en nabij duizend foto’s waaruit zij een honderdtal voor haar fotoboek ‘Soesterkwartier’ uitkoos. Met de overhandiging van dit boek aan prominente wijkbewoner Bernard van Gellekom is dit boek onlangs in Galerie Rietveldpaviljoen aan de Amersfoortse Zonnehof officieel gepresenteerd. (meer…)

Aankomende evenementen

Alle exposities

Alle evenementen

Extra opening i.v.m. Open monumentendag

september 10 @ 11:00 - 16:00 CEST

Sterke vrouwen borduren

juni 28 @ 19:30 - 22:00 CEST

Sterke vrouwen borduren

juni 7 @ 19:30 - 22:00 CEST

Ga naar de bovenkant