Kom kijken in de Sint Bonifaciusstraat op nr. 61, en ga 100 jaar terug in de tijd!Showband oranje voor nr 61

Zaterdag 8 september was het een grote dag voor het Wijkmuseum Soesterkwartier. Na maandenlange voorbereiding is de museumwoning in de Sint Bonifaciusstraat tijdens de Open Monumentendagen voor het eerst opengesteld. Portaal Eemland bracht de woning zoveel mogelijk terug in de oude staat en stelde deze beschikbaar aan het wijkmuseum. De inrichting van de oude arbeiderswoning anno 1912 is al bijna klaar.

De eerste bezoekers op Open Monumentendag waren de heren D. de Wit en G.H.J. Reuvers. Dirk de Wit is 93  jaar en heeft vroeger op de Wagenwerkplaats gewerkt. Hij woonde van 1946 tot 1984 in het eenvoudige huisje (nr.61) dat nu  dient- als Museumwoning. Reuvers was zijn naaste buurman (nr. 63).

De openingshandeling is door hen samen  verricht op zaterdagmorgen. Bij die gelegenheid heeft het muziekgezelschap ‘Coda’ de openingsfanfare ‘Museum Soesterkwartier’ ten gehore gebracht. Dit muziekstuk is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Om het feest op te luisteren kreeg de Bonifaciusstraat en de omliggende straten iets later die dag ook bezoek van Showband Oranje.

Het was de bedoeling dat het een klassiek straatfeest ging worden, precies zoals we dat gewend zijn in het Soesterkwartier.En dat is gelukt!

Achter de Museumwoning bevindt zich een mooie nieuwe ruimte waar voor die gelegenheid een tentoonstelling was ingericht door kunstenares Nelleke Brouwer.

De Museumwoning is geopend op iedere zaterdag van 11.00-16.00 uur.